Kezdőlap (Hörcsög)

 Állatok 

  » »
 
   

Hörcsög

Állatok  Hosszúszárnyú denevér  Hucul ló

Hörcsögformák
Dzsungáriai törpehörcsög (Phodopus sungorus9
Rendszertan ...


A hörcsög élőhelyének kialakítása
A hörcsög élőhelye lehet egy csiptetős tetejű, műanyag aljú egyszerű ketrec, vagy akár egy nyitott tetejű terrárium, drótháló fedővel.

hörcsög
(állat, Cricetus Pall.), a rágcsáló emlősök rendjének egérfélék családjába tartozó emlősnem, csupasz fülekkel és talpakkal, rövid farkkal és pofazsebekkel. Több faja ismeretes, melyek közül a közönséges H.

hörcsög
Nagy pofazacskójú mezei rágcsáló, hirtelen mérgű ember.
Szláv eredetű szó: szerb-horvát hrčak, szlovén hrček, szlovák chrček.
A szláv szavak a hangutánzó ősszláv hrkati (horkol, hörög) családjába tartoznak.

A legélénkebb színezetű aranyhörcsög a Fahéj, szőrzete gyönyörű narancssárga árnyalatú. Pofafoltjai és hasaalja elefántcsontszínűek, füleik barnásak. ...

3. Hörcsögpatkányok (Cricetomys Wtrh.)
A gambiai hörcsögpatkány (Cricetomys gambianus Wtrh.)
Gambiai hörcsögpatkány (Cricetomys gambianus Wtrh.).

Aranyhörcsög szaporodása
Mivel egy kifejlett aranyhörcsögöt csak az ellenkező nemű társával tudjuk együtt tartani, vagy jobb esetben két nőstényt- de ez is ritka-, ezért fel kell készülnünk arra, hogy a párban tartott állatok szaporodni fognak.

KÖZÖNSÉGES HÖRCSÖG
Cricetus cricetus
Küllemi leírás
Testhossza 195-280 mm, farkhossza 27-62 mm, testtömege 155-380 g. Közepes termetű, tömzsi testalkatú rágcsáló.

Aranyhörcsög
Hazája Szíria, ahol azonban napjainkra szinte teljesen kipusz-tult. Ősei sivatagi körülmények között éltek, ezért jól viseli a lakás száraz, meleg klímáját.

2 egy hörcsögfaj
3 egy békafaj
Mi az emberre veszélyes madárinfluenza neve ?

Hörcsögök vadon is élnek, nem csak az állatkereskedésben. Föld alatti járatrendszerük van. Táplálékát pofazacskójában gyűjti, és élelmiszerraktárában halmozza fel. Harcias, bátor állat.

Érdemes például tengerimalaccal vagy hörcsöggel kezdeni a gyermekkori állattartást. Ezek az érdekes kisállatok nem agresszívek és minimális törődést igényelnek.

A lakásban pintyek, papagájok, hörcsögök voltak, az udvarban pedig természetesen a kistermetű, mifelénk japánkakas-tyúknak nevezett vegyes, nem faj-baromfi. A zsebpénzemet húsgalamb-, később nyúltartással 'kerestem“ meg.

Ne hörcsögnek való házat vegyünk, mert azt kinövik:). Ezenkívül talán a legfontosabb a kerék. Ez legalább 20 centi átmérőjű legyen, különben nem tudják hajtani, mert kicsi. Ha elég nagy, akkor szinte folyton kondiznak benne:) ...

Etethetünk patkánnyal is, és hörcsöggel, csak az utóbbival vigyázni kell, mert hizlal. Én kis siklóimat heti 2x 1, vagy heti 1x 2 napos egérrel etetem. Felnőtt siklóimat pedig heti 1 felnőtt egérrel.

Sőt legnagyobb mennyiségben ízeltlábúakat, bogarakat, sáskákat, szöcskéket fogyaszt, - Afrikában sáskamadárnak nevezik - de elkapja a hörcsögöt, a nyúlfit, a madárfiókát is.

A parlagi sas legkedveltebb táplálékállata az ürge és a hörcsög. Mivel az ürge és a hörcsög is téli álmot alszik, ezért ebben az időszakban elsősorban a mezőgazdasági területeken vadászik kisebb-nagyobb emlősökre, madarakra.

elefánt, víziló, gnú, zebra, oroszlán, vándorantilop, nyársas antilop, kafferbivaly, pávián, ezüsthátú róka, hiéna, nyúlegér, afrikai törpeegér, hörcsögfejű egér, bojtos repülőkutya
Madarak ...

Tömeges a mezei pocok (Microtus arvalis), gyakori a mezei cickány (Crocidura suaveolens), közönséges erdeiegér (Apodemus sylvaticus), közönséges vizicickány (Neomys fodiens), házi egér (Mus musculus), hörcsög (Cricetus cricetus), ...

Nagy halfarkas, fakó rétihéja és kígyászölyv
Vándor partfutó a szegedi Fertő-tavon
Vonulnak a darvak, hörcsögre vadászik a parlagi sas
Ezer bíbic, hatszáz daru, ötszáz füsti fecske Csongrádban
FOKOZOTTAN VÉDETT ÁLLATOK 2001 május 9.

Némi józan ésszel hamar belátható, hogy például egy emberi sejttenyészeten, emberi szöveten, szervkultúrán végzett toxicitási teszt sokkal megbízhatóbb eredményt ad az emberre nézve, mint ha például kutya vagináján, vagy hörcsög végbelén tesztelik ...

Fő eledele a termetéhez képest meglehetősen kicsi ürge és hörcsög. A kisebb termetű kis békászósas (Aquila pomarina) is szórványosan fészkel. Egyik legértékesebb és legszebb madarunk a kerecsensólyom (Falco cherrug).

Táplálásuk frissen leölt vagy frissen kiolvasztott egérrel, patkánnyal, tengerimalaccal, hörcsöggel, naposcsibével történik. Friss ivóvíznek állandóan lennie kell a madarak előtt.

Lásd még: Lásd még: Kutya, Macska, Patkány, Mókus, Egér

Állatok  Hosszúszárnyú denevér  Hucul ló

 
RSS Mobile