Kezdőlap (Úszórothadás)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Úszórothadás

Akvárium  Úszóhólyag-gyulladás  UV lámpa

Úszórothadás
Az úszórothadás gomba okozta betegség, amelyet az Ichthyophonus hoferi nevű moszatgomba okoz. A beteg hal farokúszója lehullik, a többi úszója kirojtosodik. Testén fekélyek, duzzanatok jelentkeznek.


Úszórothadás
A betegség úgy kezdődik, hogy az úszók szakadozottá, foszlányossá válnak, majd egy idő múlva akár el is tűnhetnek. A jelenséget szövetelhalás okozza, s akkor jelentkezik, ha az állat nagyon legyengül vagy megsebesül.

ÚSZÓROTHADÁS
Erősen pigmentált halak és hosszú,lebegő úszújúak hajlamosak erre a betegségre.A fő ok a szennyezett akvárium.További tényezők:
Gyenge vitaminhiányos táplálék,aranyhalaknál a külső teleltetés,más halak általi úszócsipkedés,háló okozta sérülés,helytelen tartási körülmények.

Úszórothadás
sera omnipur, sera baktopur,
sera baktopur direct, sera bakto Tabs
Vegyes fertőzés ...

Úszórothadás
Az úszórothadás gomba okozta betegség, amelyet az Ichthyophonus hoferi nevű moszatgomba okoz. Erősen pigmentált és hosszú, lebegő úszójú halaknál fordul elő. Legfőbb kiváltó oka a szennyezett akvárium.

Az úszórothadás okozója, az ichthyophonus
Az akváriumi díszhalak uszonyrothadása
A halak külső parazitái
Fátyolbetegség (Costia) a halaknál
Dermatomikózis (dermatomycosis) a halaknál
Limfocitózis a halaknál
Gyakori halbetegségek ...

Ez az állapot bőrfertőzéseket, például úszórothadást követi vagy ettől függetlenül, a tossz körülmények idézik elő. A baktériumok bejutnak a vérkeringésbe, a szöveteken gyulladást és sérülést okozva áramlanak át.

Az Eheime Liberty kuka, bár az algásodás nem volt komoly, a halakon úszórothadás jelent meg, és ezért csak neonhalakat tudtam betenni, a törpesügéreket ill. razborákat ki kellet venni.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Akvárium, Kopoltyú, Hasvízkór, Díszhal, Aranyhal?

◄ Úszóhólyag-gyulladás   UV lámpa ►
 
RSS Mobile