Kezdőlap (Hőmérséklet)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hőmérséklet

Akvárium  Heterandria formosa  Húsevő

A víz hőmérséklet ellenőrzése
Fontos, hogy a víz hőmérséklete folyamatosan, napi szinten ellenőrizve legyen.
Mára már sokféle hőmérő létezik, melyek közül mindegyik megfelel a víz hőmérsékletének íz ellenőrzésére.


Hőmérséklet: A legtöbb akváriumi halnak 22-25C° az ideális vízhőmérséklet. Az ennél alacsonyabb hőmérsékletű vízben gyengül a halak ellenállóképessége, ami akár elhulláshoz is vezethet.

Hőmérséklet: 22-28°C
pH: 7-7,6.
Keménység: 6,7-11 NK°
Várható életkor: 10-12 év
Megjegyzés: A törpe üveglazac békés természetű és szívesen él közös medencében más pontylazacokkal, de a békés természetű bölcsőszájú halakkal is.

Hőmérséklet és világítás
Napi hőmérséklet-változások sok stresszt biztosíthatnak a halaknak, és drámaian lecsökkenthetik élettartamukat.

hőmérséklet: 26C
tápozás: aljzat alatt kb 2cm floradepot, először Sera florena, négy napja áttértem a Sears-Conlin félére.

Hőmérséklet: 24C
Akvárium típusa: társas vagy nem társas
Tartózkodási Hely: alsó szint, de néha kirándul egyet a középső szintbe ...

Hőmérséklet:25-28 C
Továbbá: Az Ameca splendens fontos szövetségesünk az algák elszaporodása elleni harcban. De azért fontos, hogy emellett is mindig kapjon növényi táplálékot, különben le fogja legelni a dekoráció legszebb növényeit.

Hőmérséklet
Az almacsigák trópusi állatok (kivéve néhány nemzetséget, például a Felipponea és az Asolene, melyek tagjai szubtrópusi csigák), a víz hőmérsékletének 18 - 28 °C között kell maradnia.

Hőmérséklet
Érezted már, hogy milyen jó, amikor macskád hozzád bújik egy hideg téli éjszakán? A felnőtt macska normál testhőmérséklete: 38,0-39,3 °C. Fiatal macskánál a normálérték: 38,5-39,5°C.

pH; Hőmérséklet; GH; KH; NH4/NH3; NO2; NO3; PO4; Cu; Fe
További ésszerű értékek: irányadó érték, klór, oxigén, széndioxid, valamint kalcium és magnézium tengervíz esetén. Kérjük, adja meg az értékeket, amennyiben a rendelkezésére állnak.

A víz hőmérséklete
Az egyik legfontosabb paraméter, amelyet hőmérővel mérnek. Mértékegysége a Celsius-fok. Jelölése: °C. A különböző halaknak és növényeknek megvan a saját hőminimuma, hőmaximuma és hőoptimuma.

A hőmérséklet döntő szempont a halakkal kapcsolatban. A halak az emlősökkel ellentétben nem képesek testhőmérsékletüket állandó értéken tartani, és nem tudnak közvetlen környezetük hőmérsékletéhez alkalmazkodni.

A hőmérséklet
- A víz hőmérsékletét is az általunk kiválasztott halfajok természetéhez, igényeihez kell igazítanunk.

Vízhőmérséklet: 27°C; pH: 7.4; TH: 100 mg/â""; NH4: 0 mg/â""; NO2:
Sügérek:
Zöld diszkosz (Bal és Jobbról a második), Arany vitorláshal (Balról a második), Altum vitorláshal (Jobbról a második, Jobb) ...

Színhőmérséklet
Ezzel jellemzik a fényforrások fényének a színét, melynek mértékegysége a kelvin (K). A fényforrásokat fényük színe alapján három csoportba soroljuk. Meleg a színhőmérséklet 5300 K (kékes).
Színvisszaadás ...

A víz hőmérséklete. Minden halfaj tartásához meghatározott vízhőmérséklet szükséges. A trópusi halfajok 20-30 C fok közötti vízhőmérsékletet igényelnek. E határokon belül a halfajoknak más és más a vízhőfokigényük.

Miután a labirintkopoltyús hal légzőmozgása a víz mindenkori oxigéntartalmától függ, utóbbi pedig elsősorban a víz adott hőmérsékletének a függvénye (5 °C-nál a tiszta víz 12,37 mg, de 30 °C-on már csak 7,53 mg oxigéngázt tud lekötve tartani, ...

Az akváriumvíz hőmérséklete iránt az egyes fajok igénye eltérő, a szélső étékek 20-28 fokig terjednek. Az elevenszűlő fajok zöme mindenevő. Elsősorban aonban az élő eleséget kedvelik. A száraz eleséget is szinte minden faj szívesen fogyasztja.

Ha a víz hőfoka eléri a kívánt hőmérsékletet(Maximum 30°C!!!) és a habfészek is szépen alakul már, és elég nagy(kb. fél tenyérnyi méretű), akkor kiengedhetjük a befőttesből a nőstényt. A habfészket a fiatal hímek nehezebben tudják megépíteni.

Vezetőképességük 26-80 mikroszímens/cm, míg hőmérsékletük 26-31 °C közötti.

Hűvös víz szükségeltetik eredményes tartásához, különben el is pusztulhat, 26 C fölötti hőmérsékletet meglehetősen rosszul tolerálja.

Többségük a trópusi Afrika, Ázsia és Amerika tavaiban, folyóiban őshonos, ezért ezeket a halakat fűtött akváriumban, állandó hőmérsékleten - általában 21-27 C fok között kell tartani.
Manapság a trópusi édesvízi rendszer a legnépszerűbb akváriumtípus.

Miután már a helyükön vannak, feltölthetjük a medencét azonos hőmérsékletű és kellően előkészített vízzel.A különféle technikai berendezések nélkül ma már aligha lehet akvarizálni.

Egy szélesebb tartály több mozgásteret biztosít a kezdő akvarista számára, mivel a nagyobb mennyiségű víz hajlamos lesz elnyelni ai hőmérséklet-változásokat és kémiai változásokat is.

A hőmérséklet 26 C fokon a legideálisabb, de károsodás nélkül elviselik a fokozatos lehűlést akár 18-20 C fokig is, ha az csak néhány órás (pl. szállításkor).

Az akvárium élővilágának egyensúlyához egyik legfontosabb feltétel a megfelelő vízhőmérséklet. Egyes halak, például az aranyhal kevésbé igényes, míg más élőlényeknek fontos, hogy a vízhőmérséklet állandó legyen.

A fémhalogén lámpákkal könnyen be tudunk világítani mélyebb /60 cm feletti/ vízmélységű akváriumokat is, hátrányuk viszont hogy viszonylag sok hőt termelnek, ami nyáron hátrányos lehet, mivel a korallok 26-27 fokos vízhőmérséklet felett károsodhatnak.

Az emberek melegvérűek és az energia 70%-át a hőmérséklet fenntartására fordítják. A halak viszont hidegvérűek, így erre nem kell energiát fordítaniuk, és mivel csak úszkálnak a vízben, a mozgásuk sem igényel sok energiát.

Vigyázat, ha ingadozik a medence vizének hőmérséklete, az a halak pusztulásával járhat! Az akvárium vizét a felhalmozódott szerves anyagoktól mechanikus és biológiai úton az elektromos szűrővel tisztíthatod meg.

Kalapács kőkorall
Méret: A boltokban kapható példányok, általába, olyan 10 cm.
Származás: Indo Pacifik térség
Hőmérséklet: 24-27 C
Étrend: Artémia, plankton, fény a szimbióta algának.
Tarthatóság: normál.
Viselkedés: agresszív ...

Fémhalogénlámpák:
A fémhalogénlámpákat a tengeri akvarisztikában színhőmérséklet szerint csooportosítják ...

Az Amazonas-medence - Brazília - középső és alsó vidékein őshonos faj. Levelei világos zöld színűek és lándzsa alakúak. Gyorsan növekszik, ehhez sok fényre és viszonylag magasabb hőmérsékletre van szüksége.
Szélesség
5 - 10 cm ...

A legfárasztóbb teendő, amit nem szabad elmulasztani: legalább kéthetente az akvárium vizének egynegyedét friss, azonos hőmérsékletű vízre kell cserélni.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Akvárium, Sügér, Növények, Aranyhal, Ivadék?

◄ Heterandria formosa   Húsevő ►
 
RSS Mobile