Kezdőlap (Hőmérséklet)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hőmérséklet

Akvárium  Heterandria formosa  Húsevő

A víz hőmérséklet ellenőrzése
Fontos, hogy a víz hőmérséklete folyamatosan, napi szinten ellenőrizve legyen.
Mára már sokféle hőmérő létezik, melyek közül mindegyik megfelel a víz hőmérsékletének íz ellenőrzésére.


Hőmérséklet: 22-28°C
pH: 7-7,6.
Keménység: 6,7-11 NK°
Várható életkor: 10-12 év
Megjegyzés: A törpe üveglazac békés természetű és szívesen él közös medencében más pontylazacokkal, de a békés természetű bölcsőszájú halakkal is.

hőmérséklet: 26C
tápozás: aljzat alatt kb 2cm floradepot, először Sera florena, négy napja áttértem a Sears-Conlin félére.
CO2: egyenlőre élesztős de gondolkodom az elektrolízises megoldáson. (Palackos sajna kilőve, mert itt nem megoldható az utántöltés.) Mi erről a véleményetek?

Hőmérséklet: 24 - 30 ËšC
Leírás:
A sziámi harcoshal gyönyörű színeivel, hullámzó, hosszú úszóival az akvárium világának egyik legnépszerűbb hala. Színei változóak, lehetnek: vörös, kék, fehér. A nőstények nem annyira színesek és az úszóik is rövidebbek.

Hőmérséklet: 24C
Akvárium típusa: társas vagy nem társas
Tartózkodási Hely: alsó szint, de néha kirándul egyet a középső szintbe ...

~ ellenőrzés
A legtöbb tengeri hal számára a 24-26 C fok az optimális. A fűtést legegyszerűbb termosztáttal megoldani. A ~ ellenőrzése miatt célszerű az akváriumra hőmérőt szerelni.
Világítás ...

~:25-28 C
Továbbá: Az Ameca splendens fontos szövetségesünk az algák elszaporodása elleni harcban. De azért fontos, hogy emellett is mindig kapjon növényi táplálékot, különben le fogja legelni a dekoráció legszebb növényeit.

~
Az almacsigák trópusi állatok (kivéve néhány nemzetséget, például a Felipponea és az Asolene, melyek tagjai szubtrópusi csigák), a víz ~ének 18 - 28 °C között kell maradnia.

~
Érezted már, hogy milyen jó, amikor macskád hozzád bújik egy hideg téli éjszakán? A felnőtt macska normál testhőmérséklete: 38,0-39,3 °C. Fiatal macskánál a normálérték: 38,5-39,5°C.

pH; ~; GH; KH; NH4/NH3; NO2; NO3; PO4; Cu; Fe
További ésszerű értékek: irányadó érték, klór, oxigén, széndioxid, valamint kalcium és magnézium tengervíz esetén. Kérjük, adja meg az értékeket, amennyiben a rendelkezésére állnak.

A víz ~e
Az egyik legfontosabb paraméter, amelyet hőmérővel mérnek. Mértékegysége a Celsius-fok. Jelölése: °C. A különböző halaknak és növényeknek megvan a saját hőminimuma, hőmaximuma és hőoptimuma. A minimális vagy a maximális értékeket túllépve zavarok állhatnak be az életműködésben.

A ~ döntő szempont a halakkal kapcsolatban. A halak az emlősökkel ellentétben nem képesek testhőmérsékletüket állandó értéken tartani, és nem tudnak közvetlen környezetük ~éhez alkalmazkodni. Az ilyen élőlényeket hidegvérűnek nevezzük.

A ~
- A víz ~ét is az általunk kiválasztott halfajok természetéhez, igényeihez kell igazítanunk.

Víz~: 27°C; pH: 7.4; TH: 100 mg/â""; NH4: 0 mg/â""; NO2:
Sügérek:
Zöld diszkosz (Bal és Jobbról a második), Arany vitorláshal (Balról a második), Altum vitorláshal (Jobbról a második, Jobb) ...

A víz ~e. Minden halfaj tartásához meghatározott víz~ szükséges. A trópusi halfajok 20-30 C fok közötti vízhőmérsékletet igényelnek. E határokon belül a halfajoknak más és más a vízhőfokigényük.

Átlagos trópusi ~en (25-26 C) jól érzi magát. A víz kémhatása semleges vagy kissé lúgos legyen, semmiképp se savas! Lágy vízben nem tartható, viszont a legtöbb vezetékes ivóvíz iontartalma hazánkban alkalmas e faj tartására (pár kivételtől eltekintve).

Miután a labirintkopoltyús hal légzőmozgása a víz mindenkori oxigéntartalmától függ, utóbbi pedig elsősorban a víz adott ~ének a függvénye (5 °C-nál a tiszta víz 12,37 mg, de 30 °C-on már csak 7,53 mg oxigéngázt tud lekötve tartani, ...

Az akváriumvíz ~e iránt az egyes fajok igénye eltérő, a szélső étékek 20-28 fokig terjednek. Az elevenszűlő fajok zöme mindenevő. Elsősorban aonban az élő eleséget kedvelik. A száraz eleséget is szinte minden faj szívesen fogyasztja.

Ha a víz hőfoka eléri a kívánt ~et(Maximum 30°C!!!) és a habfészek is szépen alakul már, és elég nagy(kb. fél tenyérnyi méretű), akkor kiengedhetjük a befőttesből a nőstényt. A habfészket a fiatal hímek nehezebben tudják megépíteni.

Vezetőképességük 26-80 mikroszímens/cm, míg ~ük 26-31 °C közötti.

Többségük a trópusi Afrika, Ázsia és Amerika tavaiban, folyóiban őshonos, ezért ezeket a halakat fűtött akváriumban, állandó ~en - általában 21-27 C fok között kell tartani.
Manapság a trópusi édesvízi rendszer a legnépszerűbb akváriumtípus.

Miután már a helyükön vannak, feltölthetjük a medencét azonos ~ű és kellően előkészített vízzel.A különféle technikai berendezések nélkül ma már aligha lehet akvarizálni. Tekintettel arra, hogy trópusi halakról van szó, folyamatosan szükségük van melegre.

Egy szélesebb tartály több mozgásteret biztosít a kezdő akvarista számára, mivel a nagyobb mennyiségű víz hajlamos lesz elnyelni ai ~-változásokat és kémiai változásokat is.

A ~ 26 C fokon a legideálisabb, de károsodás nélkül elviselik a fokozatos lehűlést akár 18-20 C fokig is, ha az csak néhány órás (pl. szállításkor). Ilyenkor nem kell megijedni, ha a piráják az oldalukon fekszenek, ez stresszhelyzetben gyakori jelenség a fiatal állatoknál.

Az akvárium élővilágának egyensúlyához egyik legfontosabb feltétel a megfelelő víz~. Egyes halak, például az aranyhal kevésbé igényes, míg más élőlényeknek fontos, hogy a víz~ állandó legyen.

A fémhalogén lámpákkal könnyen be tudunk világítani mélyebb /60 cm feletti/ vízmélységű akváriumokat is, hátrányuk viszont hogy viszonylag sok hőt termelnek, ami nyáron hátrányos lehet, mivel a korallok 26-27 fokos víz~ felett károsodhatnak. Igaz ez kiküszöbölhető.

Vigyázat, ha ingadozik a medence vizének ~e, az a halak pusztulásával járhat! Az akvárium vizét a felhalmozódott szerves anyagoktól mechanikus és biológiai úton az elektromos szűrővel tisztíthatod meg. Nagyon fontos a mesterséges megvilágítás.

Kalapács kőkorall
Méret: A boltokban kapható példányok, általába, olyan 10 cm.
Származás: Indo Pacifik térség
~: 24-27 C
Étrend: Artémia, plankton, fény a szimbióta algának.
Tarthatóság: normál.
Viselkedés: agresszív ...

Fémhalogénlámpák:
A fémhalogénlámpákat a tengeri akvarisztikában szín~ szerint csooportosítják ...

Az Amazonas-medence - Brazília - középső és alsó vidékein őshonos faj. Levelei világos zöld színűek és lándzsa alakúak. Gyorsan növekszik, ehhez sok fényre és viszonylag magasabb ~re van szüksége.
Szélesség
5 - 10 cm ...

A legfárasztóbb teendő, amit nem szabad elmulasztani: legalább kéthetente az akvárium vizének egynegyedét friss, azonos ~ű vízre kell cserélni. Nem elég, ha csak az elpárolgott vizet pótolod csapvízzel, mert ez megkeményíti a vizet, és a halak korai halálához vezethet.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Akvárium, Sügér, Növények, Aranyhal, Ivadék?

◄ Heterandria formosa   Húsevő ►
 
RSS Mobile