Kezdőlap (Diszkoszhal)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Diszkoszhal

Akvárium  Diszkosz  Díszmárna

Diszkoszhalak

Ők az édesvizi halak császárai . Szépségük eleganciájuk egyedülálló .Tartásuk viszonylag nehéz, szükség van a víz kémiai tulajdonságainak állandóságára .


A diszkoszhal alakjáról kapta nevét

A diszkoszhal gondozása

Ha megfelelően gondozzuk, és szerencsések vagyunk, akár tíz évig is együtt élhetünk velük. Amennyiben megengedheted magadnak, a diszkoszhal tartása 6-8 fős csoportban ajánlott.

A diszkoszhalas versenyek dokumentációi sok országból
Bleher's Discus Volume 2 (forrás: Aquapress-bleher)
Diszkosz importáló állomások világszerte
Bleher's Discus Volume 2 (forrás: Aquapress-bleher) ...

Symphysodon aequifasciatus - Diszkoszhal
Nemcsak a diszkosz formájú teste, ragyogó színei, és büszke tartása miatt, hanem nehéz szaporítása és tartása miatt is valóságos legendák szövődtek a diszkoszhalakkal kapcsolatban az akvaristák körében.

Diszkoszhal elgombásodott sérüléssek
Első Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő Utolsó
4. oldal / 29 ...

~ /Symphysodon discus/. Az egyik legszebb akváriumi díszhalunknak a hazája az Amazonas és mellékfolyói, a Rio Negro, és a Tapajoz. Több alfaja ismert. Igénylik a 28-30 C fokos vizet, valamint nagy testméretük miatt minimum 200 literes vagy annál nagyobb akváriumban tartsuk őket.

eheim pick up 2008, ~ elad, befőttes, elite jet-flo 50, bakto-kill tabletta, akváriumot keresek, bibor sügér szaporulat, Synodontis multipunctatus, 1849, amerikai sűgér akvárium
További kereső szavak: ...

A vitorláshalakhoz hasonlóan a ~ak korong alakú teste sem jellemző a bölcsőszájúhalak családjára. A ~ak csak erre szakosodott akvaristának ajánlhatók, mivel különleges vízminőséget igényelnek: lágy, kissé savas és tőzegen átszűrt, viszonylag meleg vizet kívánnak.

Symphysodon discus, ~
Hazája az Amazonas és mellékfolyói, a Rio Negro, a Tapajoz. ~ gyűjtőnéven négy alfajt, a barnát, a zöldet, a kéket és a Pompadourt vagy más néven a valódi diszkoszt értjük. A legelterejedtebb a barna ~.

Elsősorban a ~ak iránt érdeklődők, tenyésztők szívébe lopta be magát az elmúlt évtizedek alatt. Bleher gyerekkora óta évente több expedíción vesz részt, ahol újabb és újabb fajokat fedez fel. A 2007.

Díszesszárnyú Márna - Epalzeorhynchus kallopterus ~ - Symphysodon discus Díszmárna - Barbus schwanefeldi Doktorhal - Zebrasoma veliferum
E
Ezüstös Tányérlazac - Metynnis argenteus Ezüstös Tallérlazac - Ctenobrycon spilurus ...

Közvetlen fejlődésű, köztes gazda nélkül szaporodik. Különösen elterjedt a ~ak körében. Az aranyhalaknál, és a koinál is gyakran előfordul. Ez a féregszerű métely főleg hidegvízi halakat támad, a trópusi halak ritkán betegednek meg. Kép
Tünetek:
- Kidomborodó kopoltyú ...

A magas,lapos akváriumban általában mindig ~ak vannak,de most neonhalak voltak.Rengeteg.Kb. 400-450 db.És mindig egy irányba fordultak.Vagyis ha az egyik a csapatból megfordult,akkor a többi is megfordult.Ezek a halak csapatban élnek,biztosan ezért.

Corydoras-páncélosharcsák, békés és kisebb testű lazacok, törpesügérek, esetleg vitorlás vagy ~ak kerüljenek mellékük! A legfontosabb, hogy olyan hal ne legyen benn, ami bánthatná őket és igényeik is egyezzenek. Egy kis Tebang-levél vagy égertoboz akár jó hatással is lehet rájuk.

Az elúszott kishalak a kezdeti néhány napban a szülők hámváladékát eszi (hasonlóan a dél amerikai ~akhoz), habár ez nem mindegyik fészekaljra jellemző. Ez nyilvánvalóan a vízben lévő táplálék mennyiségével függ össze.

Symphysodon aequifasciatus - ~
Green Aqua Japán Diffúzor nano (rövid nyakkal)
Green Aqua Micranthemum Sp. Monte Carlo - zselés
Green Aqua Marsilea Crenata - zselés
Green Aqua opti white akvárium - 20 liter, 36x22x26 cm
Aquatlantis Tecatlantis CO2 tartós teszt és indikátor oldat ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diszkosz, Akvárium, Növények, Díszhal, Sügér?

◄ Diszkosz   Díszmárna ►
 
RSS Mobile