Kezdőlap (Diszkoszhal)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Diszkoszhal

Akvárium  Diszkosz  Díszmárna

Diszkoszhalak

Ők az édesvizi halak császárai . Szépségük eleganciájuk egyedülálló .Tartásuk viszonylag nehéz, szükség van a víz kémiai tulajdonságainak állandóságára .


A diszkoszhal alakjáról kapta nevét

A diszkoszhal gondozása

Ha megfelelően gondozzuk, és szerencsések vagyunk, akár tíz évig is együtt élhetünk velük. Amennyiben megengedheted magadnak, a diszkoszhal tartása 6-8 fős csoportban ajánlott.

A diszkoszhalas versenyek dokumentációi sok országból
Bleher's Discus Volume 2 (forrás: Aquapress-bleher)
Diszkosz importáló állomások világszerte
Bleher's Discus Volume 2 (forrás: Aquapress-bleher) ...

Symphysodon aequifasciatus - Diszkoszhal
Nemcsak a diszkosz formájú teste, ragyogó színei, és büszke tartása miatt, hanem nehéz szaporítása és tartása miatt is valóságos legendák szövődtek a diszkoszhalakkal kapcsolatban az akvaristák körében.

Diszkoszhal elgombásodott sérüléssek
Első Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő Utolsó
4. oldal / 29 ...

~ /Symphysodon discus/. Az egyik legszebb akváriumi díszhalunknak a hazája az Amazonas és mellékfolyói, a Rio Negro, és a Tapajoz. Több alfaja ismert. Igénylik a 28-30 C fokos vizet, valamint nagy testméretük miatt minimum 200 literes vagy annál nagyobb akváriumban tartsuk őket.

eheim pick up 2008, ~ elad, befőttes, elite jet-flo 50, bakto-kill tabletta, akváriumot keresek, bibor sügér szaporulat, Synodontis multipunctatus, 1849, amerikai sűgér akvárium
További kereső szavak: ...

A vitorláshalakhoz hasonlóan a ~ak korong alakú teste sem jellemző a bölcsőszájúhalak családjára. A ~ak csak erre szakosodott akvaristának ajánlhatók, mivel különleges vízminőséget igényelnek: lágy, kissé savas és tőzegen átszűrt, viszonylag meleg vizet kívánnak.

Symphysodon discus, ~
Hazája az Amazonas és mellékfolyói, a Rio Negro, a Tapajoz. ~ gyűjtőnéven négy alfajt, a barnát, a zöldet, a kéket és a Pompadourt vagy más néven a valódi diszkoszt értjük. A legelterejedtebb a barna ~.

Egyesek (mint amilyen a ~) speciális körülmények közt tarthatóak csak, míg mások nagyon ellenállóak (pl. Heros severus). Egyes fajok kicsi medencével is beérik (pl. Apistogramma sp.), amíg akadnak olyan fajok is, melyek medencéje akár köbméteres mennyiségben is mérhető (pl. Cichla sp.).

Elsősorban a ~ak iránt érdeklődők, tenyésztők szívébe lopta be magát az elmúlt évtizedek alatt. Bleher gyerekkora óta évente több expedíción vesz részt, ahol újabb és újabb fajokat fedez fel. A 2007.

Díszesszárnyú Márna - Epalzeorhynchus kallopterus ~ - Symphysodon discus Díszmárna - Barbus schwanefeldi Doktorhal - Zebrasoma veliferum
E
Ezüstös Tányérlazac - Metynnis argenteus Ezüstös Tallérlazac - Ctenobrycon spilurus ...

Közvetlen fejlődésű, köztes gazda nélkül szaporodik. Különösen elterjedt a ~ak körében. Az aranyhalaknál, és a koinál is gyakran előfordul. Ez a féregszerű métely főleg hidegvízi halakat támad, a trópusi halak ritkán betegednek meg. Kép
Tünetek:
- Kidomborodó kopoltyú ...

A magas,lapos akváriumban általában mindig ~ak vannak,de most neonhalak voltak.Rengeteg.Kb. 400-450 db.És mindig egy irányba fordultak.Vagyis ha az egyik a csapatból megfordult,akkor a többi is megfordult.Ezek a halak csapatban élnek,biztosan ezért.

Symphysodon aequifasciatus - ~
Green Aqua Japán Diffúzor nano (rövid nyakkal)
Green Aqua Micranthemum Sp. Monte Carlo - zselés
Green Aqua Marsilea Crenata - zselés
Green Aqua opti white akvárium - 20 liter, 36x22x26 cm
Aquatlantis Tecatlantis CO2 tartós teszt és indikátor oldat ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diszkosz, Akvárium, Növények, Díszhal, Sügér?

◄ Diszkosz   Díszmárna ►
 
RSS Mobile