Kezdőlap (Bohóchal)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bohóchal

Akvárium  Black Molly  Botia macracantha

A bohóchalak protandrikus hermafroditák
Lehet párosított bohóchalakat venni, de azok eléggé drágák. Sok akvarista inkább beszerzi a fiatal bohóchalakat, és aztán párosítja őket az akváriumában. Ez lehetséges, mert a halak a szociális ingerek hatására képesek nemet változtatni.


Bohóchal
Amphiprion ocellaris
Héjas anemónák
Zoanthus spp. Protopalythoa spp. Parazoanthus spp.
Több kicsi, kb. 5 cm átmérőjű kolónia, a lapos élő kövek betelepítésére ...

Bohóchalas akvárium kezdőknek
Egyre gyakrabban keresik meg a kereskedőket a leendő tengeri akvaristák azzal az igénnyel, hogy szeretnének egy tengeri akváriumot, de az ne legyen nagy, olcsó legyen, legyen benne legalább 2-3 hal, meg garnéla, meg valami színes izé, amibe belemennek a halak.

Bohóchal (amphiprion ocellaris) Származási hely: indiai óceán, Ausztrália, Thaiföld. Ez a korallsügerek családjába tartozó hal könnyen tartható akváriumban akár tengeri rózsa nélkül is, de érdekes együttélése ezekkel a rózsákkal így nem figyelhető meg.

Sárgafarkú Bohóchal - Amphiprion sebae
Sertefogú Hal - Holacanthus ciliaris
Sisakos Páncélos Harcsa - Corydoras elegans ...

Magyar név: clark ~a
Angol név: Yellowtail clownfish (sárgafarkú ~)
Angol csoport név: clownfish
Család: Amphiprion ...

Ezt nagyon szeretik a fenéken élő, például csíkos ~ak vagy a Corydorasok (páncélos harcsafélék). A vízinövények többsége abban a homokban tud a legjobban megkapaszkodni, melyben a szemcsék 2 mm-nél kisebbek.

Sárga Csikóhal - Hippocampus kuda Sárgafarkú ~ - Amphiprion sebae Sertefogú Hal - Holacanthus ciliaris Sisakos Páncélos Harcsa - Corydoras elegans Skorpióhal - Scorpanea porcus Stendhal-Hal - Labeo bicolor Sünhal - Diodon hystrix Sz Szarvashal - Zanclus cornutus Széleshátú Fogasponty - ...

Ide tartozik a mandarinhal, a szarvashal, a gobiosoma, a háromfoltú korallsügér, a mókushal, a leopárd íjhal és a palettás doktorhal (Paracanthurus hepatus). A legtöbb csikóhal is 3-4 évig él. 10 év körüli élettartam a tűzhalra (Pterois volitans), az angolnára és a ~ra jellemző.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Akvárium, Sügér, Édesvíz, Korall, Hőmérséklet?

◄ Black Molly   Botia macracantha ►
 
RSS Mobile