Kezdőlap (Betta)

 Akvárium 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Betta

Akvárium  Betelepítés  Betta splendens

Koronás(crowntail)betta:A kornás betták azért különösek,mert uszonyuk(legfőképpen a farokúszójuk)nagyon szaggatott,ez nagyon szép.Egy baj van ezekkel a bettákkal:nem élnek túl sokáig,maximum 2 év.Egy szívfarkú betta.


Betta imbellis - Békés harcoshal
Angolul / English
Tudományos név: Betta imbellis
Szinonímák: Barna harcoshal
Magyar név: Békés harcoshal
Csoport: Labirint-kopoltyúsok
Származás: Ázsia; Thaiföld, Malajzia
Testhossz: 5 cm ...

Betta splendens - Sziámi harcoshal
A sziámi harcoshal (Betta splendens) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába, a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a gurámifélék (Osphronemidae) családjába tartozó faj.

A betta az egyik legelismertebb, legszínesebb, legkedveltebb és legvitatottabb édesvízi akváriumi hal. Sokan úgy válok, hogy kerek üvegakváriumban kell tartani. De ahhoz, hogy megértsd, hogy ennek a halnak mik a szükségletei, feltétlenül ismerned kell a természetes környezetét. ...

Betta splendens/Sziámi harcoshal
Neve(/Nevei): Sziámi harcoshal, Betta Splendens
Beszerezhetőség (a tapasztalataim alapján): Nagyon könnyű ...

~ képek
Utolsó frissítés
Dr. Láng Róbert akváriumának leírását és képeit feltettem.

~ splendens REGAN, 1909
* angolul: Siamese Fighting Fish
* németül: Siamesischer Kampffisch
* oroszul: BmĐumb`~ ozai`
* thai nyelven: Pla kat
* malájul: vader ~h ...

~ macrostoma - 2. rész
Németországi utunk következő állomása egy neves IGL tagnál folytatódott, hogy tovább mélyítsük tudásunkat a macrostomák tartásáról, tenyésztéséről, szaporodásáról. Ralf egy merőben más macrostoma tartást és tenyésztést mutatott meg nekünk.

Továbbá: A ~ unimaculata egyike a legnagyobb és legkevésbé agresszív harcos halaknak. A hímek nagyot parádéznak, amikor találkoznak, de ha egy csoportban egyszer kialakul a hierarchia, minden rendben zajlik.

~ bellica (PERAKI HARCOSHAL)
Pareutropius debauwi (SZALAGOS CÁPAHARCSA)
402 megtekintéssel ...

~, kékgurámi), majd a pontylazacok (pl. neonhalak, rózsalazac, serpalazac) lehetnek.
Fertotlenítsük a tenyésztoakváriumot minden ívatás elott sóval, ecettel, hígított sósavval, vagy egyszeruen forrázással.

A képen látható halakat Sziámi harcoshalaknak (~ splendens)nevezzük. Az ő labirint kopoltyújuk lehetővé teszi, hogy az általuk felhasznált oxigén egy részét a vízből, egy részét a levegőből szűrjék ki. Ezért fontos, hogy az akváriumot ne fedjük le teljesen. Esetleg hálóval lefedhetjük.

Egyes fajok hajlamosabbak a meghűlésre ( Mollienisia, ~) mások kevésbé. A meghűlésre való hajlam az egyedfejlődés egyes stádiumain fokozódhat. A megfázott hal halványabb színű úszóit jellegzetesszerűen összehúzza, súlyosabb esetben hámelhalás tapasztalható.

Mivel falánk jószágok, éppúgy mint a ~ kicsik, méretben nagyon eltérő a fejlődésük. Ezért ha a nagy egyedeket nem vesszük időben ki az akváriumból egy másikba, egyik reggel könnyen arra ébredünk, hogy felfalták a kisebbeket.

Bohóchal - Amphiprion sebae Sertefogú Hal - Holacanthus ciliaris Sisakos Páncélos Harcsa - Corydoras elegans Skorpióhal - Scorpanea porcus Stendhal-Hal - Labeo bicolor Sünhal - Diodon hystrix Sz Szarvashal - Zanclus cornutus Széleshátú Fogasponty - Xiphophorus maculatus Sziámi Harcoshal - ~ ...

Előnye -biológiai hatékonysága mellett-,hogy olcsó,jól használható pl ivadék nevelő,szaporító medencékben,a szűrés mellett oxigén ellátást biztosít,olyan halfajok esetében amelyek nem kedvelik az erősebb víz áramlást (pl ~ splendens,collisa fajok) kimondottan jól jön.

Sziámi harcoshal - ~ splendens (half moon)
Serpalazac Hyphessobrycon eques
Üvegsügér - Pseudambassis ranga
Green Aqua Cryptocoryne Petchii Pink - zselés
SaltyShrimp Mineral GH+ vízkeménység növelő - 1000 g
Kakadu törpesügér - Apistogramma cacatuoides ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Akvárium, Sügér, Élőhely, Fogasponty, Hőmérséklet?

◄ Betelepítés   Betta splendens ►
 
RSS Mobile